V Benešově straší BUDE

V Benešově straší

V listopadu nás nemine ani tradiční akce V Benešově straší. Na tento šifrovací orientační závod se vypravíme společně Vážky i Labutě. Závod je určen pro menší skupiny o 3 až 5 členech. Připomínáme, že víc hlav víc ví.

Sraz nás čeká v sobotu 20. 11. 2021 v podchodu říčanského vlakového nádraží v 13:40. Odjíždět budeme vlakem v 14:01 do Benešova.

Čas návratu do Říčan bude 20:55 na nádraží. Pokud by Vaše dcera potřebovala z akce odejít dříve, je možné děti si v Benešově po domluvě vyzvednout.

Děti do 12ti let nemusí dle pondělních informací od pořadatelů pro účely akce prokazovat bezinfekčnost, situace je ale v současné době proměnlivá. Vybavte prosím Vaši dceru prohlášením o testování ve škole či ve veřejných testovacích centrech (PCR platný 72hod, antigenní test z veřejného centra 24hod), potvrzením o prodělané nemoci/očkování či samotestem. Možná nebudou třeba, ale držíme se hesla "Vždy připraven". Děkujeme!

S sebou je nutné mít respirátor, zápisník, penál, baterku (ideálně čelovka), skautský šátek na krk, svačinu a respirátor. Hodit se jistě bude i termoska s teplým nápojem. S sebou si též připravte 60,- na lístky a zápisné. Pokud Vaše dcera vlastní, může se hodit i nabitý mobil*.

Doporučujeme pevné boty a teplé oblečení, nebojte se ani rukavic a čepic, hra probíhá v ulicích Benešova a podzimní večery jsou chladné. Pokud Vaše dcera ještě nemá skautský šátek, na začátku výpravy bude možnost za 50,- Kč dokoupit, na tuto výpravu máme však jen limitované množství šátků.

Pro účastníky výpravy budeme mít k zapůjčení reflexní pásky, pokud doma nějaké máte, prosím, vybavte jimi dceru pro vyšší bezpečnost.

Více informací o závodu najdete na stránkách benešovských skautů: https://vbenesovestrasi.junakbenesov.cz/. V cíli bývá pro závodníky připraven teplý čaj a drobné občerstvení, letos vzhledem ke covidovým opatřením však neumíme toto slíbit.


Šifrovací orientační závod V Benešově straší je tradiční akcí, pořádanou benešovskými skauty. Náš oddíl se závodu účastní již od roku 2016 a ani letos neplánujeme tuto tradici porušit. V kategorii světlušek a vlčat startuje každoročně kolem 30 skupinek, takže děti mají s kým si poměřit své znalosti a dovednosti.

*Se skupinami během závodu chodí dospělí vedoucí. Pokud starší slečny složí skupinku, kterou budou chtít otestovat bez doprovodu, nebudeme jim bránit.

Z minulých let máme ověřeno, že děti bez doprovodu dodržují během hry pravidla silničního provozu, fair play a neměli jsme problém s dodržením bezpečnostních pravidel. Pro tento případ je v seznamu doporučených věcí na výpravu i mobil. Všechny skupiny vyslané do terénu bez doprovodu se vždy vrátily včas a bezpečně, ale i vedoucí budu klidnější, pokud budeme mít možnost se v případě potíží s dětmi spojit. Stačit bude 1 telefon do skupiny, pokud už Vaše dcera podobnou legraci plánuje :)

Téma: Kronika