Akce v adventním čase

Advent u světlušek bude doslova nabitý akcemi a událostmi, které všechny najdete buď ve svých mailových shránkách nebo zde.

Mikulášská

Již tradiční akce nás čeká jako rychlý start adventu. 1.12. se sejdeme v 9:00 u tělocvičny ZŠ U říčanského lesa (mapa). Pokud si nejste jistí kudy kam, v 8:55 se potkáme před hlavním vstupem. Společně s vlčaty nás čekají hry a soutěže a možná přijde i Mikuláš. Zváni jsou srdečně i další rodinní příslušníci. Celá akce končí ve 12:00.
S sebou si vemte přezůvky, kdo má, tak skautské tričko a šátek, pití, věci na schůzku a pokud chcete, můžete přinést řádně označené dárečky pro skautské sestřičky. Nezapomeňtě si prosím přibalit kostým či nástroj na scénku!

Adventní neděle

Další z tradičních akcí naeho střediska letos vychází na neděli 15.12. Sejdeme se v 16:30 na náměstí (mapa) pod pódiem. V 17:00 započne celá akce a vánoční scénku budeme hrát krátce poté. Zhruba v 17:30 vrátíme slečny do péče rodičů. Akce samozřejmě pokračuje tradičním sborem skautek, zdobením perníčků či svařákem :-)
S sebou teplé oblečení a samozřejmě kostým či nástroj na scénku!

Vánoční schůzka

20.12. nás čeká poslední schůzka roku 2019. Tato schůzka začne klasicky v 16:00, ale bude prodloužena do 19:00. Půjdeme ke stromečku položit dobroty zvířátkům, zazpíváme koledy, ochutnáme cukroví, předáme dárečky...
S sebou si vemte teplé oblečení, mlsky pro zvířátka (kaštany, mrkev, jablka, suchý chléb,...), lucerničku, prskavky, ochutnávku cukroví, hneček a 1 větší neoznačený dárek (např. blok+pastelky).

Betlémské světlo

Každoročně na náměstí rozdávají děti našeho střediska Betlémské světlo. V podvečer 23.12. potkáte skauty a skautky, 24.12. potkáte mezi 9:00 a 10:00 světlušky a vlčata.
Na sebe prosíme vemte světluškovský šátek. Hodit se také bude teplé oblečení a lucerna či sklenice se svíčkou, abyste si mohli světýlko také odnést domů.

Téma: Oznámení