Podzimní výprava do Benešova

Podzimí výprava do Benešova

Od pátku 22.11. do neděle 24.11. nás čeká podzimní výprava. Tentokrát se společně vydáme do Benešova. Na co se můžete kromě dobré společnosti těšit? Vydáme se na výlet na Konopiště a poměříme znalosti v šifrovacím závodě "V Benešově straší".


Sraz: v říčanském vlkovém podchodu v pátek 22.11. 2019 v 16:45, odjezd je stanoven na 17:03

Konec: tamtéž v neděli 24.11. v 10:55

Cena: 500 Kč, již zahrnuje veškeré vstupy a startovné závodu

S sebou: teplé oblečení, baterku a hodinky, které přijdou vhod na závod, spacák, karimatku, ešus a příbory, hrneček, pyžámko, přezuvky, plyšáka, osobní hygienu, věci na schůzku, drobné kapesné též nebude od věci. Hodit se bude rozhodně i plášťenka, malý batůžek, večeře na pátek a dostatek pití. Pokud máte doma, přibalte dceři prosím i reflexní pásky. Na výpravě budeme mít nějaké k zapůjčení pro zajištní bezpečí během orientační hry.

Boty doporučujeme pohodlné a nepromokavé.

Pokud má vaše dcera mobil, nabitý ho prosím přibalte.

Šifrovací orientační závod V Benešově straší je tradiční akcí, pořádanou benešovskými skauty. Náš oddíl se závodu účastní již od roku 2016 a ani letos neplánujeme tuto tradici porušit. V kategorii světlušek a vlčat startuje každoročně kolem 30 skupinek o 3 až 5 členech, takže skupinky mají s kým si poměřit své znalosti a dovednosti.

Se skupinami během závodu chodí dospělí vedoucí. Pokud však starší slečny složí skupinku, kterou budou chtít otestovat bez doprovodu, nebudeme jim bránit. Z minulých let máme ověřeno, že děti bez doprovodu dodržují během hry pravidla silničního provozu, fair play a neměli jsme problém s dodržením bezpečnostních pravidel. Pro tento případ je v seznamu doporučených věcí na výpravu i mobil. Všechny skupiny vyslané do terénu bez doprovodu se vždy vrátily včas a bezpečně, ale i vedoucí budu klidnější, pokud budeme mít možnost se v případě potíží s dětmi spojit. Stačit bude 1 telefon do skupiny, pokud už Vaše dcera podobnou legraci plánuje :)

V pátek 22.11. se nebude vzhledem k výpravě konat schůzka u klubovny.

Téma: Oznámení